You can translate my blogg with Googles help :)

söndag 30 juni 2024

 Min värdering av årets Almedals vecka i ljus av ett exempel om verklighetsbased samhällsinfo

Utdrag ur en epost skickat till ett svensk mediaföretag om deras infoverksamhet:

"Merinfo AB

infoansvarig

ref. Er socialt stämplande info innehåll som gränsar sig till grov diskriminering ang
utgiven info om mina firmor och företagsbyggande: 

Ang. Vidorg group firmor 
- Vidorg, Förmedling M.O. , IT- Distributions- och Byggtjänster, Vidorg Media och Publicering- 

firma verksamhet 
då vetenskap, media, politik inte fungerat i svensk demokrati och sådan verksamhet varit enda tillgängliga sociala plattform för driftiga, laglydiga nya svenskar som mig, i deras integritetssträvan i det svenska samhället.

Är ni och/ eller era ägare oroliga om konkurrens av invandrar födda företagare, då ni sprider sådant här stämplande info som i detta fall ang mina firmor? Jag föreslår att ni forskar ordentligt om personen i fråga, och hans verksamhet som filosof- samhällsvetare, entreprenör och författare som försökt komma fram i Sverige på den samhällsnivå som hen känner närmast hens hjärta, men blivit bemött av sådant här grov diskriminering i hens liv som även här, på era webbsidor i ert företag. 

Kolla gärna mina otaliga blogg, där försökt kommentera både dagsaktuella och djupa frågor och om Verklighetens och människans mångdimensionalitet vilka slags frågeställningar intresserar hen, och vilka varken etablerade forskare, politikerna och media personer berör eller vågar ta upp, intresserar sig för eller förstår att ta upp till demokratisk diskussion både i Sverige, Norden, inom EU och globalt. 

Exempel: 

Vore det en penningtvättare eller brottsling som rör sig på den nivån, med dem intressen och förvärvade kunskaper? Vem som helst som har normal intelligensnivå förstår att så är inte fallet. 

Jag väntar att ni redigerar era uppgifter om mina firmor snarast: 
- Ansvars person och verklig ägare: VD och ensam ägare: Lasse Tapani Laine 19471205- xxxx
- Adress: Djäknegatan 68, lgh 1204, 754 25 Uppsala, mobil nr 070 - 444 0408
- webbsajt: 



Då vetenskapssamhälle, media, politik och kulturliv varit tysta sedan lansering av grundtankar och öppnande frågor för det nya, mer abstrakta vetenskapsparadigmet 1973-74 - som innehåller nu teoretiskt det gällande inom sig, men då bara som ett mer begränsat specialfall av den mångdimensionella verkligheten-  i en avhandling, 1. version i Teoretisk Filosofi via Uppsala universitet.

  Då väldigt få människor är självständigt tänkande och intresserade av djupa frågeställningar som berör alla människor- utan mer om sina personliga eller den egna referensgruppens ( kön, etnicitet) och samhällsklassens och nationens särintressen- och då samhällsauktoriteter varit tysta om de vetenskapliga, empiriska data som ifrågasätter gällande syn på Rummet, Tiden, Kausaliteten och den mänskliga Identiteten, har de inte köpt denna alternativ tänkarens produkter. Därmed enligt denna alternativ tänkare- mig- varit delvis ansvariga för den ondskan som rör sig i världen, vilket kan läsas och höras om i media och i de etablerade vetenskaper och hos befintliga samhällens myndigheter och ansvars kretsar. 

Tyvärr stämplas från både  makthavarnas och de "normala människors" perspektiv alltid de som vill få förändringar och förbättringar av sådana omständigheter och kämpar mot ondskan och vill lyfta mänskligheten till en ny kultur evolutionsnivå med mer demokratiska rättigheter, djupare rättvisa och större gemenskap, som bråkmakare, brottslingar, terrorister mm. Inga går på djupet med grundläggande filosofiska frågeställningar, som kunde ge bättre översikt och bättre kunskaper och därmed nya kunskaper och på dem grundade nya värderingar att behärska världens eländiga tillstånd. 

Så då inte ännu givit upp min livstema att bidra till Verklig Förnyelse- ej bara tillfälliga politiskt- ideologiskt skapade förändringar som ev. rullas tillbaka i nya regeringars eller diktatorers nya motdrag, krig samt i nya  tanketrenders tolkningar i tjänst för ensidiga särintressen, föreslår jag att ni ändrar och rättar till mina firma uppgifter ang. ert stämplande innehåll med frånvaro av "verklig ägare" och beskrivning av det, vilket enligt mig är grovt stämplande med de tolkningsmöjligheter som de medför, nämnda i detta sammanhang, beskrivande mina firmor och firmaverksamhet.   

Kanske var det därför, som Skattemyndigheten exproprierade (läs stal) mina firmaunderskott från åren 1986- 98 som de tillåtit tidigare rullas framåt och vilka som blivit till med resultat av de strategiskt gjorda planmässiga investeringar i firmans datorisering, marknadsföring och köp av nödvändiga material, men de arbetsresultat som nåtts ej lyfts upp av befintliga etablerade vetenskapare, media och politiker men varit tysta, med resultat att folket ej köpt t.ex. mina faktabaserade e-böcker argumenterande för en verklig förnyelse på det nya paradigmets grund. Om skattemyndigheten tagit tillvara mina faktabaserade motargument, och följt lagen med den möjlighet att få tillbaka ackumulerade underskott efter betalda kapitalskatt, hade jag givit upp detta försök att etablera mig som alternativtänkare- företagare i Sverige. Deras argument var att dessa produkter var ett hobby- utan att t.ex. ha läst den första av mina långsiktiga och tvärvetenskapliga SINUS- projekt utredningar från år 1990 (översikt av 1990 år utredningsresultat och den sista från år 2012 går att läsa på internet, på Issuu Com:s Publicist sidor, under mitt namn). I den produkten hade jag tillämpat det nya paradigmet på undersökning av Uppsala Läns Landstingets planerings- och SINUS- budgetsystem, presenterat nya budgetmoduler, behov av organiseringsförnyelse, grunddragen i ny slags datasystem, lagt fram förslag om en ny samhällsmodell av Delvis Marknadsstyrd Offentlig Sektor som enligt mig skulle ha tagit bättre till vara t.ex. patienters eget ansvar och val och vårdpersonalens arbetssituationer. Om mina resultat- arbetade fram vid sidan av ett sjukvårdsarbete som arbetsledare i disken för det Akademiska Sjukhusets Centralkök, på fritid och i mina kompletterande studier, hade blivit lyft upp offentligt och följt av demokratisk och publik diskussion inom universitet, media, politik och näringslivets representanter, skulle det ha förnyat den svenska sjukvården och grundtankar i den allmänna välfärden. Skattemyndighetens egen tolkning av min firmaverksamhet, oprofessionella argument och beteende godkändes sedan hos både Kammarrätten och Regeringsrätten, vilket väcker tankar om demokratin i Sverige i slutet av 90-talet och i början 2010 talet samt även i dag då gjorda felbedömningar ej medges, rättas till samt publiceras med offentlig ursäkt och betalt skadestånd.

Tvärtom- den offentliga 50 åriga tystnaden fortsätter, och den Verkliga Förnyelsen med det nya paradigmets kunskaper och från det härledda nya samhälleliga och andra tillämpningar möts än med politikernas ideologiska yttolkningar om administrativa åtgärder- grundade på gällande paradigmets gamla teorier, värderingar och skiftande samhällstolkningar på politiskt- ideologisk grund (som hos den sittande regeringen år 2024) eller lansering av ”Ny inriktning” i den planerade, kommande socialdemokratiska politiken (uttalat av partiledaren förra vecka sedan under Almedalen 2024), utan intentioner att ta upp den verkliga förnyelsen både i vårt tankesätt, i våra kunskaper om Verkligheten och Människan och om nya värderingar som skulle bli följder om så skett. I denna ”tystnadens politik”- repressiv tolerans- är man inte ensam- det följs även överallt av politiker i Norden, inom EU och globalt. Tyvärr har förskjutning av förnyelsen till oviss tid i framtiden, utnyttjats av auktoritära makter i världen, vilket orsakat den kaos som råder i världen, med frånvaron av alternativa sätt att behärska situationen vilka det nya paradigmets skapare försökt upp i sina firmaprodukter, i kommenterande e-böcker t.ex. och i bloggande i egna socialmedia sidor, och i kontakter med dagens makthavare eller nyckelpersoner, grindvakter i media och företagsvärlden. Då demokratin inte fungerat- eller fungerar på ytliga tolkningars grund- lämnas fältet alltjämt öppet till spridning av våld fysiskt samt socialt- ekonomiskt- och i ensidiga diskussioner i massmedia vilka bara befäster t.ex. etablerade värderingar hos ungdomen eller hos folket. Digitalisering- forskarnas presenterade nya teknologiska lösningar- vänds till negativa drag i brist på offentlig diskussion på nya kunskapers grund, vilka skulle ge stöd till framväxten av nya värderingar och beteenden- även hos vetenskapen, media, politiken och kulturliv vilka samhällssektorer jag har provat under min 50 vandring i det tysta samhället och världen då försökt komma fram med den grundläggande förnyelsen, med talrika förslag att förnya den grundläggande plattformen för vårt gemensamma globala civilisationsbyggande.


Dessa annorlunda kunskaper och färdigheter som det nya paradigmet lyfter upp och försökt förklara teoretiskt bättre än gällande paradigmet, är inget att vara rädd för.
De är bättre än datorers AI, djupare än dagens religioner, politiska läror och ideologier, och kunde- om spridits ansvarsfullt i demokratisk och offentlig diskussion t.ex.-  ge bättre grund att stoppa gällande krig som t.ex.  mellan Ryssland och Ukraina. Om det kunde man läsa i min pdf- ebok, betalnings- och sedan nedladdningsbar på min webbsajt ovan. 

Då ni inte ändrat den verkliga ägaren- kategorins innehåll- se ovan- utan lämnar den vara tomt med tolkningar i den riktning som frånvaron av sådant beskrivs på era sidor, fortsätter det att stämpla min firmaverksamhet. Därför publicerar jag först min editerade e-post till er på min nämnda blogg sida ovan och hoppas att det ger anledning till förändringar i ert företags info verksamhet.

Jag förmodar att ni- som info ansvarig- är av den kaliber etiskt och  mentalt att ni förstår att ert nuvarande sätt att skriva sådant komprometterande info tolkning som frånvaron av saklig, faktabaserad info om mitt företags ägande gör möjligt och frågeställningar, kunde även tolkas av svenska och EU- myndigheter mer kraftfullt? Som djupt oansvarsfullt eller eventuellt t.o.m. i tjänst för utländsk motpropaganda i strävan att förhindra även svenska företags växande och deras argument baserade info mot deras egna särintressen eller ondskefulla och ensidiga "särskilda operationer".

Er

Lasse T Laine"