You can translate my blogg with Googles help :)

tisdag 29 april 2014

Skattepengar tack men inget orättvist och ensidigt roffande finansministern

Att roffa andras pengar-det är en konst det

Eller hur den offentliga politiken och den offentliga sektorns agerande-under täckmantel av att skaffa och vårda skattepengar-kan bli en kontraproduktiv politisk taktik (utan långsiktsstrategi) då incitamenten att jobba blir lidande från dem som försöker påverka sin position genom sund konkurrens

Ref.

Sydsvenskan/Åsikter:Komment av Lars Karlsson,26.april-14

Förord

Jag kommenterar här ett viktigt debattinlägg som jag hittade genom en kommentannons i dagens SvD,genom publicerat citat där och hänvisning till Sydsvenskan (Ti 29 april,på ledaresidan).

Citat: "Höjer S min skatt så kommer jag att sänka min lön",skriven av Lars Karlsson.

Min komment tangerar även vad jag skrivit tidigare om min bakgrund i Sverige som invandrarintellektuell vars röst hörs eller kommenteras offentligt.Likaså tangerar min komment på Karlssons utmärkt skrivna och argumenterande artikel det som hänt i Uppsala med den borgerliga landstingsmajoritetens agerande mot ett privat vårdföretag (se mitt senaste blogginlägg ovan).Dimmorna tycks täta sig,och snart vet varken de borgerliga eller socialdemokraternas anhängare var finns det logik och rättvisa i försöket att kunna styra landet Sverige mot framtiden.Mot det tillstånd som sägs vara både rättvis och ekonomiskt-social framgångsrik och ömsesidig,sett från medborgarnas synpunkt.Politikerna klarar sig alltid,men på vilka samhällsvinst villkor-det är en annan femma!

Kommenterande kritisk artikel mot S-skatteförslag

Citat (bara början):

"Mitt inlägg:Svarskomment till Lars Karlsson 27.4.14

Publicerad 26 april 2014 09.10 · Uppdaterad 27 april 2014 09.18 i Sydsvenskan

DEBATTINLÄGG: Lars Karlsson

Det märks att det är valår och att Magdalena Andersson (S) försöker bli finansminister. Det går inte en dag utan att hon antingen sågar förslag med ”för sent och för lite” eller kommer med nya utspel. Men miljonärerna då? Ja, det är där jag kommer in. Jag, som skall betala kalaset. Inte bara för pensionärerna utan alla ”hål” i budgeten ska ju täppas till av ”rika”.(slut på citatet)"...

Gärna skatte pengar men sund konkurrens och rättvist incitamentstruktur i samhället tack

Hej Lars,

Det var intressant att läsa din kommenterande artikel.Jag ska argumentera i samma sak,men från ett annat perspektiv-från den invandrar intellektuelles som kommer ingen vart med sina förnyelse förslag trots sin skaffade utbildning vid Sveriges universitet och högskolor och rikt samhällserfarenhet och engagemang.

I stort håller jag med dig med det här om incitament.I mitt förslag (skriven i min uppsats-utredning SINUS 1990 som utvecklades till ett fou-projekt med sina strategiska,uppföljande intervjuer av lokala landstingsråden vid Uppsala Läns Landsting,mellan 1990-2012 i ämnet ekonomisk historia och mellanrapport vid Högskolan i Gävle vid eMBA-utbildning) för en ny samhällsmodell skulle incitament vara mer ömsesidig mellan staten/samhället och individen genom flex-priser i den offentliga sektorn.Tyvärr kommenterade varken forskarna,media,politikerna,och näringslivet var ej heller intresserat av även mina andra förslag i uppsats-utredning hur förnya sjukvården.Enligt mitt förslag-om man hade tex använt mitt förslag att datorisera den och kommit överens att använda denna,moderna typ av datorisering i hela landet-hade man fått en samhällsvinst med ca. 7 miljarder årligen (jag använder detta nya vinstbegrepp,som jag skrev om i mitt senaste och sista uppsats i projektet 2012 som handlade om produktivitet i den offentliga sektorn- se mitt blogg nedan).

Då -1990-var det S-regering som inte reagerade trots mitt försök till kontakter via fd. grannen,partisekreteraren.Media publicerade ej heller något.Ej heller var kommande r,borgerliga egeringar intresserade,trots att jag argumenterat för detta vid sidan av mitt andra,grundläggande intresse för ett nytt vetenskapsparadigm på mina bloggsidor på webben: vidorghelps.blogspot.com . Då skattemyndigheterna sedan stal offentligt (samhällsstöld är mitt begrepp för det) mina firmaunderskott från 1986-98 då jobbat i biverksamhet under tiden för att kunna finansiera mitt firmabygge,var jag ej heller intresserad av att skaffa heltidsjobb,utan nöjde mig med deltids jobb.

Naturligtvis kan detta vara en sk. rationalisering då fick inget jobb heller,trots mina kvalifikationer (dubbla akademiska utbildning-filosof-samhällsvetare;erfarenhet från politiken som S-ordförande i en lokal S-förening 1984-88;skribenterfarenheter;mångsidiga jobberfarenheter på i den offentliga och privata sektorn och även från kvinnornas värld som hemmaman,samt från kulturella livet).

För mig var dock inte mitt lön det primära,utan att få påverka positivt till samhällsförnyelse,för försöket att reformera S-partiet,och komma fram med mitt grundläggande intresse att förändra genom en ny verklighets-och människosyn (enligt mid är detta mycket bredare än Obamas tal om förändring).Naturligtvis-om samhället och dess olika sektorer hade fungerat här-skulle jag nog ha fått ordentligt betalt och kunnat även starta framgångsrik näringslivskarriär som koncernägare och CEO för ett internationellt konsultföretag Vidorg.

Men jag har anpassat mig med min lön,ca. 10.000 före skatt,i mitt anspråkslösa jobb som tidningsbud i en lokal tidning; fortsätt firmabyggande med kunskapsskaffande och nätverksbyggande trots att firman är passiv (dvs. tar ej emot betalda uppdrag då lämnat tillbaka F-skattesedel och momsredovisning av integritetsskäl då orättvist behandlad av myndighetssverige-det som Magdalena Andersson tror på).

Pengar är inte allt,men hoppet är viktigt,samt det att man får göra något meningsfullt och följa sina värderingar.Det som en annan invandrare,en utbildad kirurg och företagsägare,säger också vara viktigt,men blivit motarbetat av det offentliga som använder svepskäl för att inte anlita hans företagstjänster.Han hade ju haft magen att säga upp sig och bilda eget,ett konkurrerande vårdföretag här i Uppsala och sådant straffar sig även då den borgerliga majoriteten råder (såsom vid Uppsala Läns Landsting,tv).

Alltså-tack för din komment Lars.Det här med ömsesidig incitament är viktigt-där är vi överens,ävenom jag räknar mig politiskt till vänster inom socialdemokratin då vill förnya den på ett helt,nytt sätt,till skillnad från dess nuvarande ledare.Det kan även bli så att jag-med mina ev. meningsbröder och systrar,får starta ett nytt parti efter valet som jag kallar för Demokratiska Socialister.Deras samhällslösningar vore kritiska mot både rådande högern och socialdemokratin,tillika Vänsterpartiet som är alldeles för flummig och förstår ej hur marknadsekonomin fungerar.Internationellt vore partiet även kritisk mot både USA och Ryssland i deras nuvarande taktik (alltså ingen strategi) att försöka lösa den sk. Ukraina krisen.

Alternativ- ja,läs ovan.”Vi behöver rusta för en ny,god tid”.

Har du detta på din valsedel kära medborgaren/världsmedborgaren?

Lasse T. Laine,filosof-samhällsvetare,

entreprenör,konsult i F:a Vidorg (firman är passiv tv.)

Copyright © 2014 Vidorg. All rights reserved.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar